Home            
Producten

Speelautomaten

Jukebox

Photoplay

Adresgegevens

Bedrijvencentrum Noord/West
Melbournestraat 30
3047 BJ Rotterdam

Tel:...010 - 437 15 77
Fax:..010 - 437 16 44
E-mail:
info@kosmosbv.nl

 
 


De flipperkast


De flipperkast is rond de negentiende eeuw ontstaan. De eerste flipperkasten zagen eruit als schuinstaande biljarttafels waar de bal met een queue omhoog werd gestoten.
Kort daarna werd dit een houten tafel. De bal rolde tussen spijkertjes door omlaag na omhoog te zijn gestoten door een afschiet mechanisme. Pin is het engelse woord voor speld of spijker. De naam pinball was geboren
Doordat de flipperkast weinig onderhoud behoefde en de wetgeving tegenover de kansspelautomaten steeds strenger werd kreeg men weer waardering voor de pinball automaat. Door de simpele constructie was de aanschafprijs laag. De klanten speelden er graag op omdat men een lange speeltijd had voor een lage inworp. De bekendste fabrieken van de flipperautomaten waren Bally en Gottlieb. Zij brachten rond 1931 de spellen Ballyhoo en Baffle Ball uit. Rond 1938 kwamen de eerste flipperautomaten cash gingen uitbetalen. Volgens de strenge wetgeving werd de flipperautomaat hierdoor als kansspel beschouwd. Het lag nu voor de hand dat de overheid met maatregelen zou komen die deze ontwikkeling zouden stoppen.

In Europa werd de flipperautomaat pas bekend nadat de bevrijdingstroepen aan het eind van de oorlog het spel meebrachten naar Europa.

Tegenwoordig hebben de flipperkast fabrieken te maken met een afnemende belangstelling. Dit heeft onder andere te maken met de ontwikkelingen van de videoautomaat. De nieuwst techniek op flippergebied wordt door Williams geïntroduceerd in het jaar 2000 in de vorm van Pinball 2000. Deze flipperautomaten hebben een computer monitor die videobeelden op de ruit boven het speelveld projecteert.

 


Copyright